Política 18/11/2017

La marxa de Vidal de DA està “dins de la normalitat de la vida d'un partit”

El cap de Govern ha reiterat que el més important “és que el país vagi bé i que els grans reptes es puguin tirar endavant amb el màxim consens possible”

M. M.
2 min
El cap de Govern, Toni Martí, al costat del cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, durant la inauguració de la fira. / M. M.

Sant Julià de LòriaDesprés que el passat dijous el conseller menor i d'Obres i Urbanisme del comú de Sant Julià de Lòria, Joan Vidal, anunciés al comitè parroquial de Demòcrates per Andorra (DA) que abandonava el partit, aquest dissabte el màxim mandatari de l'administració laurediana i pesos pesants de DA han volgut restar importància a la marxa de Vidal. “En els partits polítics hi ha altes i baixes, respecto qualsevol decisió i al llarg de l'any DA ha tingut baixes però també moltes altes”, ha ressaltat el cap de Govern, Toni Martí.

Segons va explicar el mateix Vidal en declaracions a l'ARA Andorra, la decisió de marxar es fonamenta perquè creu que DA ha menystingut el comitè parroquial de Sant Julià i no està d'acord amb l'acostament que ha fet Martí envers el cap de l'oposició, Josep Pintat, tenint en compte que forma part d'Unió Laurediana, també a l'oposició al comú lauredià.

En aquest sentit, el cap de Govern ha reiterat que el més important “és que el país vagi bé i que els grans reptes es puguin tirar endavant amb el màxim consens possible”. En relació a la possibilitat que alguns membres Liberals portin les reformes de competències i transferències al TC, Martí ha avisat que és legítim però ha recordat que “hi havia compromisos concrets i alguns els van honorar i d'altres no”. Una aprovació de les lleis comunals, que també és una de les raons per la marxa de Vida.

Per la seva banda, el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, s'ha limitat a indicar que encara no ha pogut parlar amb el seu conseller perquè ell no era a la parròquia, però espera fer-ho en els pròxims dies. Finalment el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha indicat que s'ha de respectar la posició de cadascú i “el que no farem des de DA és entrar en polèmica ni crear tensió dins d'una institució que el que necessita és treballar”. Saboya també ha puntualitzat que la marxa de Vidal està “dins de la normalitat de la vida d'un partit”.

El proper dilluns 27 de novembre, Saboya ha confirmat que hi ha una reunió del comitè parroquial de DA de Sant Julià, del qual hi forma part, per escollir quins seran els nous representats de cara a les properes eleccions i renovar la junta. També ha reiterat que finalment ha descarta la possibilitat de liderar aquesta renovació.Tot plegat així ho han explicat durant la inauguració de la 5a Trobada internacional de microproductors de vi que ha tingut lloc aquest dissabte al migdia a Sant Julià de Lòria.

stats