Política 29/03/2018

Saetde entrarà formalment a Arcalís l’1 de juny

Respecte a la possibilitat d’esquiar a l’estació amb el forfet de Grandvalira, el cònsol assegura que es tracta d’un “acord comercial” que s’hagués pogut fer encara que Viladomat no hagués guanyat el concurs

C. G.
2 min
Un moment del consell de comú d'Ordino celebrat aquest dijous al migdia. / C. G. (ANA)

OrdinoL'1 de juny és la "data marcada" entre Secnoa, la societat que gestiona l'estació d'Ordino Arcalís, i Saetde, la guanyadora del concurs públic per entrar a aquesta primera societat, per formalitzar el traspàs. D'aquesta manera Saetde, liderada per Joan Viladomat, passarà a tenir el 76% de les accions i a "pilotar l'estació", ha explicat el cònsol major, Josep Àngel Mortés, durant el consell de comú celebrat aquest dijous al migdia. Fins a la data, s'obre una fase de reunions i treball per modificar els estatuts, establir l'acord marc entre els socis i preparar el contracte. Mortés ha recordat que des del 16 de març el concurs públic està adjudicat a Saetde, però cal tot aquest procés abans que l'acord sigui operatiu al 100%.

Amb tot, el cònsol ha informat que, ja a la data d'avui, Viladomat està mantenint reunions amb els responsables de l'estació per començar a treballar en la propera temporada. Una temporada on es posarà en marxa el nou telecabina que unirà l'Hortell amb la Coma, el projecte estrella del pla director de l'estació. Mortés ha explicat que en un 99% de possibilitats el giny serà una realitat l'hivern vinent i que es començarà a construir aquest mateix estiu.

El cònsol ha explicat el full de ruta dels propers mesos pel que fa a l'entrada de Saetde arran d'una pregunta de l'oposició liberal ordinenca, que s'ha queixat de la "desinformació" de tot el procés i del fet que s'assabentin de les novetats per la premsa, tal com ha lamentat la consellera Sandra Tudó. Novetats com el fet que a partir de la propera setmana es podrà esquiar a Arcalís amb el forfet de temporada de Grandvalira. En aquest sentit, Mortés ha assegurat que es tracta d'un acord comercial que "no té res a veure amb l'adjudicació de Saetde" i que s'hagués pogut fer igualment. Amb tot, també ha exposat que són acords que poden continuar la temporada vinent i que fins i tot podrien ser més extensos.

L'oposició ha reiterat que estan a favor de l'entrada de Saetde però que els agradaria estar informades de primera mà. Mortés els ha assegurat que es duran a terme comissions de treball on podran participar.

En un altre ordre de coses, i pel que fa a la possibilitat que una empresa privada gestioni les instal·lacions del Centre de Congressos, el cònsol ha manifestat que confien que abans de l'hivern aconseguiran tancar un acord. Només ha avançat que estan en negociacions amb una empresa interessada.

stats