Publicitat
Publicitat

La Batllia torna a desestimar tres demandes contra Vivand

Es tracta de tres interpel·lacions contra el concurs per adjudicar el subministrament, col·locació i posada en funcionament d'un sistema de seguretat ciutadana i de gestió d'accés dels vehicles a la zona per a vianants; contra les competències del Comú per fer una exposició pública del projecte i contestar a les al·legacions; i contra l'Ordinació de regulació d'accés de vehicles a l'avinguda Carlemany que va aprovar la corporació escaldenca

El Comú d'Escaldes-Engordany ha informat de la desestimació de les tres darreres demandes contra Vivand, que havien presentat ciutadans i membres de Carlemany-Calidae. Es tracta de tres interpel·lacions contra el concurs per adjudicar el subministrament, col·locació i posada en funcionament d'un sistema de seguretat ciutadana i de gestió d'accés dels vehicles a la zona per a vianants; contra les competències del Comú per fer una exposició pública del projecte i contestar a les al·legacions; i contra l'Ordinació de regulació d’accés de vehicles a l'avinguda Carlemany que va aprovar la corporació escaldenca, juntament amb el projecte de conversió a vianants d’una part de l’avinguda Carlemany.

Les sentències de la Batllia en què es desestimen els recursos de CarlemanyCalidae són de data 15, 18 i 20 de maig. En les dues primeres demandes es qüestiona la legitimació dels demandants i reconeix la competència al Comú per a dur a terme aquestes accions. La tercera sentència desestima íntegrament el fons de la demanda, segons el Comú d'Escaldes-Engordany, i recorda que "s'imposen els termes de la sentència del Tribunal Superior de gener de 2015 que validava l'acord de creació de la zona de vianants aprovat en Consell de Comú el passat 19 de juliol del 2013".

La corporació escaldenca ha expressat amb un comunicat la "gran satisfacció perquè aquestes darreres sentències de primera instància, en la línia de les sentències de la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, i com no podria ser d'una altra manera, reiteren que la Corporació ha actuat correctament". El Comú insisteix que "en tots els passos que han precedit i acompanyat el projecte de conversió d’un tram de l’avinguda Carlemany en zona per a vianants" l'administració comunal ha actuat de manera legítima.

Membres de l'associació CarlemanyCalidae, que ara haurà de decidir si acudeix al Tribunal Superior, han assegurat no tenir constància encara d'aquestes sentències i han declinat fer valoracions al respecte.