Publicitat
Publicitat

El Comú defensa que les tarifes dels Serradells es troben molt per sota del preu dels equipaments esportius privats

Les tarifes del Centre Esportiu dels Serradells han patit un increment percentual de fins al 26% en alguns dels preus i serveis per a aquest 2017

Tot i l’augment d’alguns dels preus d’abonaments del Centre Esportiu dels Serradells per al 2017, en alguns casos de fins al 26%, les quotes de l’equipament esportiu es troben per sota del llindar del preu de referència. Això és el que explica sobre l’augment d’algunes de les tarifes el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons. Les tarifes per a famílies passen de 41,50 a 52 euros, l’abonament aquàtic individual, que s’apuja de 198 a 225 euros al mes o l’abonament complet anual per a infants, que passa de 120 a 126 euros per a aquest 2017. Les tarifes que no han vist cap augment han estat els abonaments de la gent gran, “no hem tocat les quotes i tampoc hi ha hagut una pujada generalitzada, hem regularitzat els preus en base al mercat”, ha assegurat.

Segons explica el cònsol menor d’Andorra la Vella, els centres esportius van néixer sense que hi hagués al mercat una oferta privada, i en l’estudi comparatiu la tarifa dels Serradells es troba prop d’un 50% per sota del preu de les empreses del sector, el que considera el preu de mercat. En aquest sentit, apunta la necessitat de fer sostenibles els serveis que ofereix el Comú prescindint dels marges comercials, “una empresa vol fer negoci, el Comú no”, assenyala.

Per a l’actualització dels preus, recorda el cònsol menor d’Andorra la Vella que no s’havien regularitzat els preus des del 2010 i que per això era necessari de fer un estudi aprofundit sobre el preu de mercat i dels altres equipaments esportius del país, “hem d’equilibrar el dèficit i regularitzar un preu just”, afirma. En aquest sentit, assenyala com Canillo -l’equipament esportiu amb els preus més alts- es troba molt lluny respecte el d’Andorra la Vella, i que amb la referència dels preus d’una altra administració “has de veure què estàs oferint i quan val”. Pons recorda el diferencial de preu que troben els abonats que són veïns de la parròquia i els que no, i afirma que “estem donant servei a tot el país, i hi ha un diferencial de preu respecte als residents”.

Els Serradells compta a data d’1 de gener de 2017 amb 3.629 abonats, i durant el 2015 ha aconseguit 40 abonats més. L’increment d’abonats del centre arriba en la modalitat dels abonaments individuals. En el transcurs del 2017 està previst que es continuïn amb les obres estructurals de la façana, amb el canvi del revestiment exterior, amb un cost de 400.000 euros, i la inversió en maquinària, de 200.000 euros.