Publicitat
Publicitat

El Dia Olímpic preveu aplegar 2.000 participants

Durant aquest cap de setmana es practicaran un total de nou discilpines esportives

La nova entrega del Dia Olímpic omplirà aquest cap de setmana d’activitats esportives per a tots els gustos amb el principal objectiu de promoure l’esport per a tothom i també els valors olímpics, com l’excel·lència, l’amistat i el respecte. El Comitè Olímic Andorrà (COA), conjuntament amb el Comitè Olímpic Internacional i amb la col·laboració dels comitès olímpics nacionals, impulsen la jornada que acollirà un total de nou modalitats esportives diferents. L’organització preveu arribar als 2.000 participants, 800 més que l’any passat. “Anem ampliant el dia en funció de la diponibilitat de les federacions, ja que és un cap de setmana molt ple d’activitats”. Tot i això, el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, ha destacat que “la xifra que possiblement assolirem enguany serà tot un èxit”.

El Dia Olímpic del 2017 inclourà karate, judo, atletisme, vòlei platja, tir amb arc, tennis taula, bàsquet 3x3, gimnàstica i natació sincronitzada. Algunes de les diferents disciplines olímpiques seran obertes a tothom perquè qui ho vulgui pugui participar-hi, mentre que d’altres formen part de competicions tancades. De fet, des de l’any 2013 el programa d’activitats del Dia Olímpic ha anat ampliant el seu ventall d’esports participants per poder arribar a més gent.

La jornada començarà aquest divendres amb l’Open Internacional de Karate, que s’allargarà tot el cap de setmana. El Dia Olímpic continuarà aquest dissabte amb la celebració de tres esports més. El diumenge, el plat fort serà la gimnastada nacional i el dia es complementarà amb la celebració de tres disciplines esportives més. La natació sincronitzada ja va celebrar el Dia Olímpic el cap de setmana del 27 i 28 de maig i el tennis taula ho farà el proper diumenge 25 de juny.

Durant la presentació de les activitats, el sots-director general de Banca País d'Andbank, Josep M. Cabanes, ha aprofitat per felicitar la feina feta pels esportistes andorrans en la passada edició del Jocs dels Petits Estats i ha afirmat que “cada vegada anirem a més”. Martí ha agraït els elogis i ha ressaltat que actualment hi ha una part important dels esportistes olímpics que són molt joves i això assegura el futur del país en aquest aspecte.