Publicitat
Publicitat

Dimarts vinent es lliuren els guardons del tercer Premi Jove Periodista

S'han rebut 25 inscripcions, i finalment són 7 els treballs que entren a concurs

La sala d'actes d'Andbank acollirà el pròxim dimarts 23 de maig a les 19 hores l'acte de lliurament dels guardons de la tercera edició del Premi Jove Periodista, convocats per l'ARA Andorra. Després que el 8 de maig finalitzés el termini per presentar els treballs, s'han comptabilitzat 25 inscripcions i 7 treballs han entrat finalment a concurs, unes dades similars a les de l'edició de l'any passat. En concret, opten al premi quatre reportatges escrits, dos d'audiovisuals i un reportatge fotogràfic. Enguany, la temàtica dels reportatges gira al voltant de les xarxes socials i els joves, amb els seus pros i els seus contres, amb l'objectiu que el mateix col·lectiu, que té les xarxes socials com a eina de comunicació principal, doni la seva visió sobre un tema d'actualitat que està sobre la taula i puguin ser autocrítics sobre l'ús que se'n fa.

El jurat, que donarà a conèixer el seu veredicte dimarts vinent, està format per professionals dels diferents mitjans de comunicació del país: Xavier Mujal, director de RTVA; Arnau Colominas, director d'El Periòdic d'Andorra; Noemí Rodríguez, directora d'estratègia i comunicació de Cadena Pirenaica; Ester Pons, cap de continguts de Ràdio Ser Principat d'Andorra; i Marta Tort, coordinadora de l'ARA Andorra; així com per la responsable de comunicació d'Andbank, Meritxell Roca, i pel director general de la Fundació Valentí Claverol, David Claverol, en qualitat de president del jurat.

El Premi Jove Periodista és un guardó creat sota el paraigües dels Premis ARA de Periodisme, que enguany s'ha obert, a més dels alumnes de Batxillerat i Formació Professional dels tres sistemes educatius, també als estudiants d'Andorra de grau universitari fins a 20 anys d'edat, independentment que cursin els seus estudis a l'estranger. L'objectiu del projecte és despertar entre els joves andorrans l'interès per la professió de periodista, apropant-los als mitjans de comunicació i a l'actualitat informativa del país, i contribuir a la seva educació promovent competències en les àrees del llenguatge, la comunicació i la lectura.

La iniciativa compta amb el patrocini d'Andbank, Molines Patrimonis, Reig Capital Group, la Fundació Valentí Claverol i ST, en col·laboració amb el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.