Esperança amb què aviat hi hagi un aparcament públic a la zona de Casa de la Vall

Els comerciants del Centre Històric incideixen en la necessitat d'aquesta infraestructura

Els entorns de Casa de Vall experimentaran en breu un canvi substancial. De fet, el Consell General ha publicat ja aquest dimecres passat el concurs d’idees per a la selecció d’un professional de l’arquitectura per a la realització del projecte de remodelació de la zona. Un dels canvis importants és la possibilitat que es faci un aparcament soterrat per donar servei no només al Consell General, sinó a la ciutadania en general.

Cal recordar que el fet que l’aparcament que hi ha a tocar de Casa de la Vall sigui d’ús públic és una vella reivindicació de veïns i comerciants de la zona. De fet, des de l’Associació de comerciants del Centre Històric van incidir en aquesta demanada en una reunió que van mantenir amb la Sindicatura l’octubre passat, posant en relleu que aquesta infraestructura podria ser molt útil per donar servei a la zona del Puial i de l’Antic Carrer Major. Precisament, des de l’associació destaquen el fet que aquesta qüestió estigui “en vies de solució” i que, per tant, es materialitzi que aquest equipament estigui obert aviat per a ús de tothom.

A més, la possibilitat que finalment s'hi acabi construïnt un aparcament soterrat també servirà per pal·liar la manca d’espai al pàrquing soterrat que dona a Prat de la Creu i que és també del Consell General, ja que ara com ara es troba al límit de la seva capacitat.

Els professionals que optin a fer el disseny d’aquesta zona tindran fins al 16 d’abril per presentar les seves propostes d’accions per a la parcel·la de l’antiga Casa del Benefici i col·legi Sagrada Família, els jardins de Casa de la Vall, l’aparcament i el roc.