Publicitat
Publicitat

Estanquers francesos provoquen retencions a la RN20 per protestar contra el diferencial de preus del tabac

La manifestació s'allargarà fins al migdia i es preveu trànsit dens durant tot el matí

Centenars d'estanquers francesos s'han aplegat aquest diumenge al matí a la carretera RN20 a l'alçada de Tarascó, per protestar contra la compra transfronterera de tabac dels ciutadans francesos, el que des de la Confederació d'estanquers consideren un veritable "turisme fiscal del tabac". Passades les nou del matí, els estanquers arribats des de diferents indrets de França, però sobretot de l'Arieja, i s'han concentrat a la carretera, dificultant la circulació dels vehicles que circulaven en direcció al Pas de la Casa provocant trànsit dens a la zona. Una situació que encara s'allarga a hores d'ara, malgrat que en cap moment han arribat a provocar un tall de la circulació.

La confederació d'estanquers ha convocat aquesta manifestació per denunciar el diferencial de preus que hi ha entre els paquets de tabac que es venen a França i els que es venen a països fronterers com Andorra, el que segons ells suposa "una pèrdua de milions d'euros en fiscalitat per l'estat francès". Precisament per aquesta raó, els estanquers també han dut a terme d'altres accions similars a diferents punts fronterers amb altres països.

Una de les figures destacades en la manifestació ha estat el president de la confederació d'estanquers, Pascal Montredon, que també ha donat suport a la iniciativa. A més, d'altres delegacions franceses arribades de tot el país s'han sumat a la manifestació que s'espera que s'allargui fins al migdia.

L'objectiu dels tabaquers és aconseguir un nou pla per lluitar contra el mercat paral·lel de tabac.