Publicitat
Publicitat

Jordi Pujol no vol que l'Audiència Nacional assumeixi la investigació de la seva fortuna

La defensa de l'expresident entén que aquest tribunal no té competències per instruir el seu cas i també el del seu fill Jordi per presumpte cobrament de comissions

La defensa de l'expresident català Jordi Pujol s'ha oposat que l'Audiència Nacional assumeixi la investigació de la seva fortuna oculta a Andorra, en entendre que aquest tribunal no té competències per instruir el seu cas i també el del seu fill Jordi per presumpte cobrament de comissions, tal com recull l'Agència EFE.

En un escrit, a què ha tingut accés EFE, la defensa de l'expresident de la Generalitat demana a la jutge de Barcelona que investiga la fortuna oculta que rebutgi la petició de la Fiscalia d'inhibir-se a favor del jutge de l'Audiència Nacional que té imputat el seu primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, de manera que s'uneixin les dues investigacions.

Els advocats de Jordi Pujol, que també defensen el seu fill gran, avancen en el seu escrit que plantejaran davant l'Audiència Nacional la seva falta de competències per investigar Jordi Pujol Ferrusola, en una causa en la qual consideren que la Fiscalia ha emprès una 'fishing expedition' amb caràcter inquisitorial.

La defensa, exercida pels advocats Cristóbal Martell i Albert Carrillo, argumenta que les competències de l'Audiència Nacional han d'interpretar-se "restrictivament" i subratlla que la causa contra els Pujol no figura entre les funcions d'aquest tribunal, que ha d'investigar les defraudacions amb una greu repercussió en l'economia nacional o que perjudiquin una generalitat de persones.

Fins avui, afegeixen els advocats, la defensa de Jordi Pujol Ferrusola no ha qüestionat la competència de l'Audiència Nacional "per la simple raó que calia esperar que es perfilés, amb certa nitidesa, encara provisòria, l'objecte de la investigació".

La defensa, això no obstant, anuncia que en "dates pròximes" plantejarà que l'Audiència Nacional no té competència per investigar el primogènit de Jordi Pujol, pel que el cas hauria de ser instruït per la justícia ordinària. L'escrit carrega contra el ministeri públic per justificar la seva petició en què la família Pujol Ferrusola va actuar durant dècades sota la direcció del primogènit, cosa que la defensa considera un cúmul d'"apel·lacions genèriques" que resulten totalment "inaprofitables" i que no concreten "termes espacials i temporals".

Els advocats carreguen també contra la "falta de rigor" de la Fiscalia, que planteja ara que l'Audiència Nacional assumeixi el cas, quan a l'inici de la investigació el propi ministeri públic es va oposar a l'acumulació de les causes dels Pujol.

Per als lletrats, "no existeix una sola dada objectiva nova que justifiqui el canvi de criteri: els fons andorrans eren ja coneguts i les declaracions de la denunciant senyora (Victòria) Álvarez també a minut zero de la causa".