Publicitat
Publicitat

L'Ambaixada espanyola dona a conèixer la figura de María Moliner

L'Ambaixada espanyola ha organitzat una conferència sota el títol 'María Moliner, més que un diccionari', a càrrec de la filòloga Maria Pilar Benítez

'María Moliner, més que un diccionari', sota aquest títol l'Ambaixada espanyola ha rendit tribut aquest dimecres al vespre a la filòloga, bibliotecària, lexicògrafa i creadora del 'Diccionari d'ús de l'espanyol', María Moliner. A més, també s'ha volgut donar a conèixer a la societat andorrana la figura de la dona que dona nom al centre integrat del sistema educatiu espanyol.

"Anar més enllà del diccionari i dels tòpics", aquest ha estat l'objectiu principal de la doctora en Filologia Hispànica de la Universitat de Saragossa i conferenciant María Pilar Benítez a l'hora de tractar la figura de María Moliner, com a autora d'un dels diccionaris més reconeguts en l'àmbit espanyol i la creació d'un fons bibliotecari "molt important" que no va arribar a veure la llum per la finalització de la Guerra Civil, segons ha destacat Benítez.

"La voluntat és explicar perquè va fer el diccionari i que era molt més que una simple bibliotecària", segons ha recalcat la conferenciant. Benítez també ha visitat aquest matí els alumnes del col·legi i els hi ha transmès la idea que "María Moliner és un símbol de modernitat, superació i fe en l'ésser humà".

L'ambaixador espanyol, Manuel Montobbio, ha destacat la importància que ha volgut donar el país a la figura de María Moliner, atès que el seu nom figura en el centre integrat del sistema espanyol. A més, Montobbio també ha recalcat la vocació feminista de Moliner, atès que "és una figura feminista molt important perquè va reivindicar el paper de la dona en la societat". L'ambaixador també ha comentat la voluntat de crear vincles entre el col·legi de Paniza, a Saragossa i l'institut espanyol, per tal de compartir experiències al voltant de María Moliner.

A la conferència hi han assistit desenes de persones que no han deixat perdre l'oportunitat de conèixer una mica més en profunditat la figura de María Moliner.