Publicitat
Publicitat

La Policia deté 29 persones durant la darrera setmana

Les detencions es van dur a terme per presumptes delictes contra la salut pública (5), el patrimoni (3), la seguretat col·lectiva (18) i altres delictes (3)

El Cos de Policia ha procedit a la detenció de 29 persones durant aquesta darrera setmana, del 1 al 7 d’agost. Les detencions s'han dut a terme per presumptes delictes contra la salut pública (5), el patrimoni (3), la seguretat col·lectiva (18) i altres delictes (3). El dia 2, prop de les cinc de la matinada, es va detenir a Sant Julià de Lòria un andorrà de 26 anys que duia 2,7 grams de cocaïna. Dijous a migdia, una española no resident de 34 anys va ser detinguda quan entrava al Principat per la frontera del Riu Runer en possessió de 10,7 grams de cocaïna. Dissabte, poc abans de la una de la matinada, a la mateixa frontera, un andorrà 42 anys i un resident espanyol de 32 van ser controlats amb un total de 6,9 grams també de cocaïna. La darrera detenció per un delicte contra la salut pública es va produir diumenge a les dues de la tarda, a la mateixa frontera, quan un andorrà de 19 anys volia entrar al país amb 0,3 grams de cocaína.

Pel que fa als delictes contra el patrimoni, tres homes ucraïnesos no residents de 51, 37 i 27 anys respectivament, van ser detinguts dissabte a les 10.48 hores al Pas de la Casa, com a presumptes autors de sostraccions continuades en diversos vehicles, utilitzant un dispositiu electrònic il·lícit per accedir al seu interior. 

D’altra banda, un total de 18 persones van ser detingudes per un delicte contra la seguretat col·lectiva. La majoria (15) ho van ser en controls d’alcoholemia rutinaris on es va detectar en els detingunts taxes superiors a les permeses. El dia 1, a les 12.30 hores, un resident portuguès de 39 anys estava conduint amb una taxa d’alcohol d'1,44 g/l. L’endemà a mitjanit, una andorrana de 40 anys va ser interceptada per conduir amb una taxa d’alcohol d'1,65 g/l., després de causar un accident amb danys materials a Santa Coloma. El mateix dia, a la 1.50 hores, un resident portugués de 40 anys va ser detingut en un control amb una taxa d’alcohol de 0,86 g/l. Dimecres, dia 3, es van produir quatre controls amb resultat positiu, tots a partir de les 23.30 hores. Un resident portugués de 19 anys va donar una taxa d'1 g/l, un andorrà de 24 anys conduïa amb una taxa de 0,84 g/l, un espanyol no resident de 20 anys, va marcar 0,98 g/l, i, finalment, un andorrà de 26 anys, va marcar 1,44 g/l. Dijous, un resident espanyol de 19 anys va ser interceptat conduint sota els efectes de les drogues, en un control rutinari.

Divendres quatre persones més van donar positiu en els controls d’alcoholemia: un andorrà de 36 anys, 1,36 g/l; un resident espanyol de 45, 0,94 g/l; un resident dominicà de 25, 0,88 g/l, i un resident espanyol de 42, que va marcar 1,28 g/l. Dissabte van ser cinc les persones detingudes en els controls i dos van causar accidents de circul·lació: un cubà no resident de 43 anys, i un andorrà de 21 anys que, sota els efectes de les drogues, va provocar un accident amb resultat de dos ferits lleus a Escaldes-Engordany. Els altres tres van ser un andorrà de 24 anys (1,74 g/l), una resident portuguesa de 27 anys (0,86 g/l) i un andorrà de 28 anys (1,97 g/l). La darrera detenció per un delicte contra la segueretat col·lectiva es va produir diumenge, quan una andorrana de 28 anys conduïa amb una taxa d'alcohol de 0,98 g/l.

Finalment, tres persones van ser detingudes per altres delictes. Així, dijous a les 2.16 hores, a Andorra la Vella, un resident espanyol i un resident portuguès de 39 i 45 anys respectivament, van ser detinguts com a presumptes autors d’una agressió física amb lesions en ser controlats en l’àmbit d’una discussió entre vàries persones a la via pública. El mateix dia, a les 11.35 hores a Escaldes-Engordany, una xilena no resident de 30 anys, va ser detinguda com a presumpta autora de la falsificació d’un certificat laboral, document que va emprar en els tràmits administratius del Servei d’Immigració per tal d’obtenir una autorització de residència i treball.