Publicitat
Publicitat

El Prat de Vidal de Canillo guanya el 4t Concurs nacional de prats florits

Agricultura vol incentivar amb aquesta iniciativa les bones pràctiques agràries i valora l’aportació dels prats a la qualitat del paisatge

Aquest dijous s’ha celebrat el quart concurs nacional de prats florits, una iniciativa organitzada pel departament d’Agricultura amb la col·laboració del comú d’Ordino, del CENMA, de l’Associació de pagesos i ramaders del Principat d’Andorra, i dels Parcs Naturals francesos dels Pirineus, amb la voluntat de recompensar els prats de dall o peixeder que tinguin el millor equilibri agroecològic. 

El primer premi ha estat per al Prat de Vidal situat als Plans de Canillo, de Casa Soldevila, explotat per Jaume Calvó Casal, i ara es presentarà al concurs pirinenc transfronterer de prats florits. El segon premi ha estat per al Prat Pla situat als Cortals d’Encamp, de Casa Joan Antoni d’Encamp, explotat per Everest SA, mentre que el tercer premi ha recaigut en el Prat del Serrat situat al poble del Serrat a la parròquia d’Ordino i explotat per Guillem Cava Adellach de Casa Fijat de Llorts. 

Els premis consistiran en un lot de productes agrícoles i artesans d’Andorra i d’un diploma acreditatiu. Des de l’organització s’anima a altres explotants a presentar-se a la convocatòria del proper any. El concurs vol incentivar les bones pràctiques agràries, i valora l’aportació dels prats a la qualitat del paisatge mitjançant la diversitat de flora i fauna. 

El jurat d'aquesta quarta edició, que consolida la iniciativa, ha estat format per tècnics del comú d’Ordino, del CENMA, del departament d’Agricultura del Govern, de l’Associació de pagesos i ramaders del Principat d’Andorra i del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises. Per al seu veredicte, el jurat ha valorat la qualitat agronòmica i ecològica dels tres prats presentats al concurs.