SDP denuncia el "caos circulatori" que provoquen les obres del carrer Santa Anna

Els membres del comitè local d’Escaldes-Engordany defensen la necessitat dels treballs, però "no podem compartir el moment escollit per dur-los a terme"

El comitè local de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) d'Escaldes-Engordany ha denunciat aquest dimarts en un comunicat les obres que s'estan duent a terme al carrer Santa Anna. "Aquests darrers dies tothom ha pogut constatar i patir els col·lapses circulatoris que es generen al llarg de l'avinguda del Pont de la Tosca, la part alta de l’avinguda Carlemany, i el carrer Copríncep de Gaulle", assegura el comunicat.

Els membres del comitè local d’SDP d’Escaldes-Engordany reconeixen que calia dur a terme els treballs de renovació dels serveis i d’embelliment del carrer Santa Anna, però "el que no podem compartir és el moment escollit per dur a terme aquests treballs". Lamenten que es duguin a terme sense haver pensat en les conseqüències negatives que estan tenint sobre la mobilitat de tots els ciutadans i visitants de la parròquia i del país en general. "Pensem -afirmen- que abans d’iniciar les obres calia una planificació prèvia de la circulació viària circumscrita al conjunt del teixit urbà del nucli central de la parròquia".

SDP no entén que "el comú hagi tingut en compte el calendari de les representacions del Pessebre Vivent i no que els mesos de gener, i sobretot de febrer, són temporada de molta afluència d’esquiadors i més encara quan la nostra parròquia acull un gran nombre d’autobusos de grups turístics".

La formació considera que "s’ha constatat que tant a les hores d’entrada a les escoles com, i sobretot, a l’hora de sortida, que coincideix amb la baixada de pistes, les retencions acaben col·lapsant la totalitat de la zona, malgrat els esforços del servei de circulació".

SDP denuncia que, "més enllà de la manca de planificació organitzativa, el que ens preocupa és la manca de planificació futura". Així, afegeix el comunciat, "els diners invertits en les millores no serviran de gran cosa si no es planifica d’una vegada per totes la circulació del conjunt de la trama urbana central d’Escaldes-Engordany. És absolutament prioritari revisar i racionalitzar, al més aviat possible, els sentits de circulació. I cal fer-ho sense oblidar de dignificar aquesta entrada històrica".

El comitè local progressista escaldenc defineix com a "poc realista voler que la major part del trànsit rodat d’accés a Escaldes-Engordany i les Valls del Nord es faci pel carrer de la Unió. Per fer-ho més complicat, actualment el carrer de la Unió i el carrer del Valira són les úniques artèries rodades que permeten els girs a l’esquerra, amb les retencions que això suposa".