Els comuns comencen a repartir la tercera ronda de tests d'antígens

El Govern i les corporacions decideixen ampliar la iniciativa per abarcar el final de les festes de Nadal

Davant d’una nova data de reunions familiars com és el dia de Reis, els comuns i el Govern han acordat una tercera ronda de repartiment de tests d’antígens. Igual que les dues anteriors, la tercera ronda del dispositiu busca minimitzar el risc de transmissió de la Covid-19 durant les festes de Nadal. A Sant Julià de Lòira, la primera parròquia que n'ha començat a repartir, se’n lliurarà un a tots els residents a la parròquia majors de 6 anys i és imprescindible portar el carnet de la CASS. Per evitar aglomeracions, es poden recollir per nuclis de convivència i també els d’altres persones si es porta el carnet de la CASS. El comú ha habilitat el vestíbul del Centre cultural lauredià aquest dilluns, entre les 9 i les 19 hores, i aquest dimarts, entre les 9 i les 15 hores.

Per la seva banda, el comú d'Escaldes-Engordany ha comunicat que el lliurament de proves es durà a terme entre les 8 i les 17 hores de dilluns a dijous, i de les 8 a les 15 hores els divendres, de manera ininterrompuda sempre que no coincideixi amb un dia festiu. El lloc escollit per a la recollida de tests és el Servei de Tràmits de la corporació, ubicat a la planta baixa de casa comuna, i s'haurà de presentar el número de cens. D'acord amb les consignes i indicacions del ministeri de Salut, aquesta tercera campanya no tindrà data final i, per tant, s'allargarà fins a esgotar les existències.

Al seu torn, el comú d’Ordino ha informat que distribuirà els tercers paquets d’autotests nasal d’antígens per a tota la població major de sis anys, censada a la parròquia d’Ordino, aquest dimarts de les vuit del matí a les vuit del vespre. Per recollir el segon paquet de l’autotest, a la sala la Buna, serà imprescindible presentar el carnet de la CASS al personal autoritzat. Des del comú recomenan que la recollida dels tests dels diferents membres de la unitat familiar el faci una única persona, que haurà d’acreditar-se amb tots els carnets de la CASS.

Des del comú d’Andorra la Vella informen que començaran a distribuir els tests també aquest dimarts 5 de gener. Tants els ciutadans d’Andorra la Vella i Santa Coloma que no hagin anat a buscar prèviament els seus tests gratuïts d’antígens com aquells que en vulguin un tercer poden adreçar-se a partir de dimarts a l’edifici administratiu comunal de Prat de la Creu, 68-76 per recollir-los. El punt de repartiment s’habilitarà a la planta baixa, on hi ha les oficines de l’Espai Ciutadà del comú d’Andorra la Vella. L’horari de recollida és de 8 a 15 hores els dies laborables.

A Andorra la Vella hi ha 21.000 residents inscrits majors de 6 anys que tenen dret a tests gratuïts. En la primera fase de distribució dels autotests, els dies previs al dia de Nadal, se’n van lliurar 11.000 unitats; i en la segona, en tres jornades prèvies a Cap d’Any, se’n van entregar 4.289. El comú ressalta el bon funcionament de les dues fases del repartiment, que van tenir lloc a l’antiga plaça de braus i es van fer "de manera esglaonada i ordenada".