Publicitat
Publicitat

Nomenat un equip directiu per liderar la reforma sanitària

Estarà format pel propi ministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany, l'actual coordinador de Salut, Joan Antoni León, la fins ara assessora tècnica del Ministeri, Cristina Santarrosa, i la metgessa, Odile Sarroca

El Ministeri de Salut ha nomenat un equip directiu perquè lideri la reforma sanitària i la proposta de pacte d'Estat que s'ha presentat als grups parlamentaris. El propi ministre de Salut, Carles Àlvarez Marfany, estarà al capdavant d'aquest equip que està format per una Secretaria d'Estat encapçalada per Joan Antoni León -actual coordinador de Salut-, i que comptarà amb el suport de Cristina Santarrosa -fins ara assessora tècnica del Ministeri-, i Odile Sarroca -metge internista a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que tenen una feina “molt significativa”, i confia que pugui tirar endavant perquè “s'ha creat per primera vegada un equip directiu amb plena dedicació centrat a tirar endavant la reforma”.

El Govern ha refermat la seva voluntat d'aconseguir el Pacte d'Estat de Salut perquè tots els grups polítics amb representació al Consell General coincideixen en la necessitat d'una reforma del sistema sanitari andorrà, tot i que cal concretar els detalls per aconseguir arribar a un acord. Cinca ha recordat que la proposta que han presentat als grups parlamentaris permet abordar la reforma, tot i que és susceptible de ser millorada, “per això cal que tots participin”.

Finalment, des del Govern confien que un cop s'hagin concretat tots els aspectes de la reforma, amb les aportacions de tots els grups, es pugui formalitzar el Pacte d'Estat.