Societat 06/11/2021

Joves i el seu entorn (docents i familiars), els que més es contagien

ARA Andorra
2 min
Una escola per a l’elit europea

Andorra la VellaDes de l'inici de setembre, coincidint amb el començament del curs escolar, les gràfiques que setmanalment difon Govern sobre la incidència del Sars-Cov-2 per franges d'edat al país mostren un repunt clar de les persones amb edats compreses entre els 0 i els 14 anys. Aquest fet ve a demostrar que des que la majoria de la població està immunitzada, ja sigui per via vacuna o perquè ha passat la malaltia, la corba de contagis s'aplana en les franges d'edats superiors. La darrera gràfica, corresponent a la incidència del virus al país durant les darreres dues setmanes mostra un altre inici de repunt a la franja que va dels 30 als 44 anys, i que des del ministeri atribueixen a personal educatiu i familiars.

El ministre Martínez Benazet ha afirmat que el repunt de la pandèmia resideix, majoritàriament, entre la població escolar, concretament als brots produïts recentment a diferents centres del país. "El repunt es troba en l'edat per sota dels 14 anys i entre els 30 i els 44 anys, que correspon al personal educatiu i als familiars dels infants que s'infecten", ha apuntat. Tot i l'evidència, el titular de la cartera sanitària ha manifestat que des de l'executiu no tenen la intenció de revocar la no obligatorietat d'utilitzar la mascareta a les aules, tot exposant que són conscients que al treure-les "assumim un risc major, però també el correm si no ho fem en aspectes educatius i de desenvolupament emocional i social", motiu pel qual "seguirem lluitant perquè puguin anar a l'escola sense mascareta".

Gràfica de la incidència covid per franges d'edat

Respecte a l'evolució de la campanya de vacunació, prop del 78% de la població vacunable ja ha rebut les dues dosis del vaccí i un 80% ja disposa d'una de les vacunes. Aquesta setmana hi ha una vintena d'aules afectades per la covid, set de les quals en aïllament total.

Gràfica incidència covid al país des de l'inici de la pandèmia
stats