Societat 23/08/2019

Torres anuncia als veïns d'Auvinyà accions a la CS130

Els ha fet arribar una carta en què els explica que el Govern actuarà en el tram de carretera de la seva competència

ARA Andorra
1 min
L'estat d'un dels punts denunciats pels veïns.

Andorra la VellaEls veïns d'Auvinyà que aquesta mateixa setmana han denunciat l'estat de l'accés al poble, on s'han produït dues esllavissades, ha rebut aquest mateix divendres una carta del ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, en la qual els anuncia que es faran accions a la CS130.

D'aquesta manera, i tal com informen els veïns, aquest mateix divendres han recollit una carta que el ministre els va deixar dipositada a la tercera planta del Govern i en la qual els exposa les accions que es duran a terme. Així, pel que fa al punt concret de l'esllavissada a la CS130, des del Govern es comprometen a "retornar la carretera a un nivell satisfactori de seguretat", asseguren els afectats. Per aquest motiu, ja els anuncia que segurament caldrà dur a terme un projecte constructiu per part d'un equip professional d'enginyeria i la posterior licitació i adjudicació de l'obra corresponent per mirar d'assegurar la zona.

Pel que fa a l'altre despreniment que es va produir a la carretera que ja dona accés a la urbanització privada, com que es tracta d'un vial de "titularitat comunal o eventualment privada", el Govern no hi pot intervenir. Per aquest motiu, continua la mateixa carta, l'executiu posarà en coneixement del comú de Sant Julià de Lòria els fets constatats pels veïns, de tal manera que es pugui "agilitzar la solució".

Quant als possibles canvis a la llei d'ordenament del territori que els veïns reclamaven per tal de concretar molt més les competències de les parts en cada terreny, el ministeri no s'ha pronunciat, constaten els veïns.

stats