Publicitat
Publicitat

Els ritmes de la xaranga omplenen els carrers d'Andorra la Vella

4 bandes han participat en la segona edició del 'Walking Street Music' del Sax Fest

Els ritmes clàssics i contemporanis s'han unit a l'estil de la xaranga en la segona edició del 'Walking Street Music', un concurs que serveix com a preàmbul del 5è Sax Fest d'Andorra. Un esdeveniment musical que atreu músics i sobretot saxofonistes d'arreu del món. Per aquest motiu i per apropar al públic aquest concurs i els ritmes de la xaranga l'any passat es va decidir crear un certamen en el qual diferents xarangues competissin al carrer per mostrar els seus ritmes fora dels recintes habituals com els teatres o les sales d'espectacle.

Centenars de persones no han perdut l'oportunitat de gaudir d'aquest tipus de celebració i han estat partícips dels diferents espectacles de les 4 bandes que han pres part al concurs, tres d'elles competint – 101 Brass Band, Xaranga Los Mataos i Xalecos Street Band-i una com a convidada –Artistas del Gremio-. El certamen s'ha dividit en dues fases, una primera aquest dissabte a la tarda en què les bandes que competien han realitzat un espectacle itinerant pels carrers de l'avinguda Meritxell i una segona, en la qual les bandes s'han presentat amb un espectacle estàtic que la gent ha seguit a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella.

La responsable de l'esdeveniment, Laura Fabregat, ha destacat la importància de realitzar aquest tipus de concurs al carrer, atès que "permet fer arribar la música directament a la gent lluny dels recintes habituals". A més, Fabregat ha assenyalat que el concurs fuig del típic estil relacionat amb el saxo, ja que en el certament va més enfocat a les xarangues i l'entreteniment. La responsable també ha manifestat que el concurs té un vessant internacional que els ha permès ubicar-se dins del circuit de festivals de saxo de tot el món i, fins i tot "estar entre els tres millors festivals de saxo".

Tot i això, el Sax Fest seguirà apostant pels ritmes sorgits a Nova Orleans a finals del segle XIX als Estats Units, gràcies a diferents tallers, classes magistrals i concursos, ja que cal tenir en compte que el jazz sempre ha estat l'estil més vinculat al saxo. Per aquest motiu, el dilluns a les 15.00 hores el músic Jean Menu impartirà un taller de jazz, en el marc del Baritone Institute. A més, el mateix dilluns hi haurà el concert d'Arno BornKamp al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

El guanyador del Concurs Andorra Sax Fest 2016, Juan Pedro Luna, també participarà en l'edició d'enguany amb un concert el pròxim dijous a les 19.00 hores al Centre de Congressos. El divendres es coneixeran els resultats del concurs de joves solistes a les 20.15 hores al Centre de Congressos.

Per últim, dissabte vinent hi haurà la final del concurs 'Solo Saxophone' a les 16.00 hores al mateix espai de la capital, dels quals es coneixeran els resultats a les 19.15 hores. Finalment tancarà el festival el concert de Quator Yendo i Baptiste Herbin.