Política 22/02/2017

El PS vol saber els motius pels quals el Govern dona per superada la crisi

López veu “allunyat de la realitat” que el Govern hagi donat per superada la crisi econòmica

ARA Andorra
2 min
El PS vol saber els motius pels quals el Govern dóna per superada la crisi

Andorra la VellaEl conseller general socialdemòcrata Pere López ha presentat una pregunta a la Sindicatura per tal que sigui resposta pel Govern en relació als motius pels quals l'Executiu entén que es pot donar per superada la crisi.

Al seu entendre, el conseller creu que la situació de molts ciutadans i empresaris és ben diferent a l'expressada pel ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp. Per aquest motiu, cita les dades recollides a l'Observatori del segon semestre del 2016, on s'indica que el 44% de les famílies enquestades no podrien fer front a una despesa imprevista superior als 700 euros. També fa referència a les dades de Càritas andorrana, que situen entre 25 i 40 el nombre de famílies que acudeixen al Banc dels Aliments, així com les 600 famílies que atén el Ministeri d'Afers Socials que no tenen prou recursos per pagar-se les despeses bàsiques.

En l'exposició de la pregunta, López també cita l'estudi 'Infància en perill a Andorra', que indica que hi ha 200 infants en situació de perill, els salaris baixos dels joves que s'incorporen al mercat de treball, les queixes del col·lectiu de la gent gran per les pensions baixes, les declaracions dels representants empresarials que alerten que molts petits empresaris i autònoms tenen dificultats per atendre les despeses bàsiques dels seus negocis, i l'alerta de la Cambra de Comerç sobre les dificultats que pateixen sectors com la indústria o els serveis.

El parlamentari socialdemòcrata ha indicat que el motiu de la pregunta és “la discrepància clara amb el diagnòstic de Govern” que, ha lamentat, “està fet en base a unes dades que afecten alguns sectors particulars i, segurament de manera molt puntual”. Així, ha afirmat que “la realitat és que un volum significatiu de ciutadans tenen molts problemes i molts empresaris ho passen malament”. Per tant, al seu entendre, “s’ha volgut passar un missatge desproporcionat” que evidencia que “l’actual Govern no té una sensibilitat en vers la realitat del dia a dia d’un gran conjunt de ciutadans”.

stats