Baixa un 0,4% el consum elèctric respecte al 2018

La producció pròpia representa el 10,4% del total

El consum elèctric durant el mes de setembre del 2019 ha estat de 37,4 GWh, el que significa una disminució del 0,4% respecte al mateix mes de l'any passat, informa FEDA en un comunicat. El que es pot llegir com un estalvi, també es pot veure com una dada preocupant. I és que com menys activitat porten a terme les empreses, menys es consumeix electricitat. La producció pròpia d'energia representa el 10,4% del consum total.

Una altra xifra que aporta FEDA, en el seu comunicat, és que el consum elèctric acumulat durant el 2019 que ha estat de 422,2 GWh. Una dada que significa l' 1,4% menys respecte al mateix període de l'any 2018. Aquesta reducció de consum elèctric pot tenir diferents lectures: una, el període vacacional, que ha fet que les llars s'hagin buidat i, una segona, la disminució de l'activitat laboral.

Segons ha indicat FEDA, Andorra, que genera electricitat com a producció pròpia, ha produït 3,9GWh repartida entre la producció hidràulica (3,0 GWh) i la producció del centre de tractament de residus de la Comella (0,9 GWh). Aquesta producció pròpia d'energia representa el 10,4% del consum total.

D'altra banda, l'energia creada des del centre de producció fotovoltaica de l'Estació Nacional d'Autobusos ha estat de 20.073 kW.