Espanya ratifica el conveni de doble imposició amb Andorra

L'últim pas per a la seva entrada en vigor serà la ratificació per part del Consell General andorrà

El Senat espanyol ha aprovat, aquest dimecres a la tarda, el conveni de doble imposició (CDI) que els governs espanyol i andorrà van signar el passat mes de gener i després de la seva aprovació per part del Congrés el mes de juny. Amb aquest darrer tràmit, l'acord ha quedat finalment ratificat per part espanyola, i ara només queda pendent la seva aprovació per part del parlament andorrà.

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha expressat la satisfacció del Govern pel fet que s'hagi completat la ratificació de la part espanyola del CDI. Saboya ha celebrat la rapidesa del tràmit, tenint en compte que el text es va signar a principis d'any, i ha dit que està previst que el Consell General aprovi l'acord en breu –el text ja està a tràmit parlamentari i el termini de presentació d'esmenes acaba el 10 de setembre– per tal que pugui entrar en vigor coincidint amb l'exercici 2016.

El Senat espanyol ha aprovat el conveni amb 239 vots a favor, 4 en contra i 5 abstencions. En aquest sentit, Saboya ha valorat molt positivament que s'hagi ratificat amb una àmplia majoria. Un cop en vigor, el conveni permetrà eliminar la doble imposició entre els dos països i, per tant, facilitarà els intercanvis empresarials i comercials.