Economia 02/06/2014

'Fitch Ratings' manté la qualificació creditícia 'A-' del Grup Crèdit Andorrà

Ana
1 min
Seu Social de Crèdit Andorrà / ANA

Andorra la VellaL'agència internacional Fitch Ratings ha mantingut totes les qualificacions a Crèdit Andorrà: ràting a llarg termini 'A-' i ràting a curt termini 'F2’ amb millora de la perspectiva a estable, tal com informa l'entitat andorrana en un comunicat. Fitch Ratings confirma així la darrera qualificació atorgada a Crèdit Andorrà.

Segons assenyalen des de Crèdit, Fitch ha basat la seva decisió en 'la posició de lideratge de Crèdit Andorrà en la banca país', així com en 'l'impuls del negoci de banca privada i gestió d'actius internacional, que ha permès incrementar el volum total de negoci el 2013 gràcies al creixement continuat dels recursos gestionats', que han assolit la xifra de 12.418 milions d'euros, un 10% més que el 2012.

D'altra banda, l'agència de qualificació ressalta la 'destacada capacitat del banc de generar beneficis de manera recurrent i la seva política conservadora de repartiment de dividends i dotació de provisions, fets que han permès millorar encara més la fortalesa del banc, amb uns nivells de solvència i capitalització elevats'.

Crèdit Andorrà recorda que ell 31 de desembre de 2013 les ràtios de solvència i liquiditat del Grup eren del 19,14% i del 59,89%, respectivament, per sobre dels mínims legals exigits (del 10% i del 40%) i molt per sobre de la mitjana de la banca europea. Crèdit Andorrà disposa d'uns fons propis de 575 milions d'euros.

stats