La CIA recrea i tuiteja 'en temps real' l'operació per caçar Bin Laden, cinc anys després

La polèmica s'estén a la xarxa pel que molts usuaris consideren una operació de relacions públiques de mal gust

L'agència d'espionatge nord-americana ha reviscut avui al seu compte de tTwitter, minut a minut, l'operació de les forces especials que va culminar amb l 'assassinat del líder d'Al-Qaida, Ossama Bin Laden, avui fa cinc anys. Molts usuaris de la xarxa han reaccionat criticant la CIA per un exercici de relacions públiques de mal gust.
Un escamot de forces d'elit de la marina dels Estats Units va matar el líder d'Al-Qaida el 2 de maig del 2011 al seu complex de la ciutat pakistanesa d'Abbottabad, en la que es va batejar com l'operació Llança de Neptú.
La CIA ho va anunciar diumenge de matinada al seu compte, que té 1,33 milions de seguidors, i ha reproduït el desenvolupament de l'operació en temps real, amb el 'hashtag'  #UBLRaid, "per commemorar el cinquè aniversari de l'operació Osama Bin Laden a Abbottabad".

El relat comença amb l'autorització del president nord-americà Barack Obama i els responsables de la CIA i de l'exèrcit.
Mitja hora més tard l'equip surt des de l'Afganistan en helicòpter, un dels quals es va estavellar en aterrar, però no es va aturar el desenvolupament de l'operació.


La CIA recorda també la famosa imatge en què Obama i el seu equip segueixen la situació en directe
Bin Laden va ser localitzat 20 minuts abans de les quatre de la tarda, hora nord-americana, al tercer pis: "Trobat i mort". El tuit no té foto, perquè no hi va haver imatges del moment de la mort ni del cos del líder Al-Qaida, que va ser llançat al mar des d'un portaavions nord-americà.

També detalla
que l'equip es va entrenar en un lloc que reproduïa exactament l'edifici on s'amagava Bin Laden
I acaba elogiant l'operació com un "esforç d'equip", amb un enllaç a una detallada cronologia al web de la CIA.Polèmica a la xarxa

El programa de sàtira política 'The Daily Show' ha estat una de les moltes veus crítiques a la xarxa. "Si tuiteu en temps real la invasió de la badia Cochinos, truqueu-nos. Si no, atureu-ho".
Tarek Fatah, analista sobre del Pròxim Orient i columnista, ha recordat que el metge pakistanès Shakil Afridi, l'home que va trobar Bin Laden gràcies a una falsa campanya de vacunació, continua empresonat després que les forces nord-americanes l'abandonessin.