Publicitat
Publicitat

Brussel·les està disposada a negociar un acord "just" amb el Regne Unit

La Comissió Europea es mostra oberta a un diàleg constructiu amb David Cameron. El president de l'executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, es reunirà aviat amb el vencedor de les eleccions britàniques.

L'àmplia victòria de David Cameron a les eleccions del Regne Unit obligarà la Unió Europea a negociar les demandes del conservador, que ha promès un referèndum sobre la pertinença al club europeu i vol renegociar amb els socis els acords polítics actuals. Brussel·les s'ha mostrat aquest divendres oberta a impulsar un diàleg "constructiu" amb Londres per negociar un "acord just". 

El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, "vol un tracte just amb el Regne Unit i rebrà d'una forma amable, educada i objectiva qualsevol proposta o demanda que faci el seu govern", ha assegurat el portaveu de l'executiu comunitari, Margaritis Schinas. El portaveu, però, ha advertit que pilars del projecte comunitari com la llibertat de circulació "no són negociables". 

Brussel·les espera que qualsevol negociació amb Londres no impliqui un canvi dels tractats europeus, però Schinas ha admès que la decisió està en mans dels governs dels estats membres. Juncker té previst reunir-se "aviat" amb David Cameron, segons ha revelat el portaveu.