Publicitat
Publicitat

La Casa Blanca arxiva els insults a Obama a Twitter

Una ONG denuncia insults racistes al president nord-americà a través del seu compte personal

Barack Obama s'ha estrenat com a tuiter aquesta setmana i, com era de preveure, l'èxit del seu compte personal ha estat total. Des de dilluns, tot just quatre dies, més de 2,2 milions d'internautes han començat a seguir-lo. "Hola, Twitter. Sóc Barack. De veritat! Sis anys de president i finalment m'han donat el meu propi compte", deia el primer tuit del president nord-americà.

De moment, Obama només ha fet quatre missatges que milers i milers de persones han retuitejat o han marcat com a favorit. N'hi ha que intenten interactuar i no sempre per aportar comentaris valuosos a la conversa sinó que aprofiten la virtualitat per deixar anar insults o expressions poc elaborades i superficials.

Una associació a favor dels drets civils va denunciar poques hores després de l'estrena d'Obama al Twitter que havia rebut molts missatges insultants, adreçant-se a ell com a 'nigger' (negrata) o desitjant-li que li agafés un càncer.

Aquests internautes han de saber que la història els té reservat un lloc perquè la  Casa Blanca arxivarà tots els missatges que rebi el president via Twitter, com es fa amb les cartes. Les normes de seguretat de l'administració de Washington estableixen que els missatges que es reben als comptes i pàgines oficials són guardats automàticament. Ara caldrà veure si l'avís encoratja i és un efecte crida per als que volen eternitat virtual al preu que sigui o serveix perquè els internautes reflexionin i s'hi mirin més en els seus comentaris.