Publicitat
Publicitat

Augmenta l'ús de la violència sexual com a "estratègia política" a Egipte, segons una ONG

Un informe publicat aquest dimarts detallen abusos per perpetrats per les forces de seguretat com violacions o l'electrocució de genitals

Les forces de seguretat egípcies han augmentat l'ús de la violència sexual des de que els militars van enderrocar el primer president escollit democràticament al 2013, segons ha publicat aquest dimarts la Federació Internacional de Drets Humans (FIDH).

Els abusos inclourien violacions, assetjaments sexuals, violacions amb objectes, l'electrocució de genitals i xantatges relacionats amb els atacs sexuals. L''informe revela la participació de la policia, dels serveis d'intel·ligència i dels militars en la violència sexual. Unes acusacions  basades en diverses entrevistes amb víctimes, advocats i membres d'organitzacions de drets humans que de moment no s'han pogut confirmar. Les autoritats egípcies encara no han fet cap comentari al respecte.

Un mètode de repressió política

" La magnitud de la violència sexual que ocorre durant les detencions, les similituds en els mètodes utilitzats i la impunitat generalitzada que gaudeixen els autors apunten a una estratègia política cínica destinada a sufocar la societat civil i silenciar tota l'oposició" , ha assegurat Karim Lahidji , president de la FIDH.

"Vam ser atacats per un grup liderat pel cap de la Intel·ligència Criminal d' Alexandria. Ens van fer agenollar amb les mans darrere del cap", explica un activista d'una ONG de drets humans egípcies a l'informe. "Després es van endur les noies joves a un costat i ens van escorcollar de cara a la paret, assetjant-nos sexualment i insultant-nos. Vaig intentar treure la d'un dels soldats dels meus pantalons, però em van colpejar amb armes fins que ja no vaig poder resistir" relata l'activista. 

Egipte està en el punt de mira de les organitzacions de drets humans des de que el cap de l'exèrcit Abdel Fattah al-Sisi va enderrocar Mohamed Mursi després de les multitudinàries protestes contra el seu govern.