Publicitat
Publicitat

Egipte executa sis condemnats per jihadisme

Se'ls va condemnar per atacar les forces de seguretat i pertànyer al grup egipci que ha jurat lleialtat a l'Estat Islàmic

Les autoritats d'Egipte han executat aquest diumenge a la forca a sis persones condemnades per atacar soldats i policies, i per pertànyer al grup jihadista Wilaya Sina, que ha jurat lleialtat a l'Estat Islàmic.

L'aplicació de la condemna s'ha realitzat a les 5 de la matinada hora local, després que un tribunal militar dictés la pena capital contra ells l'octubre passat, segons ha informat l'agència oficial egípcia, Mena.

Les execucions arriben després que ahir l'expresident Mohammed Mursi i nombrosos dirigents dels Germans Musulmans fossin condemnats a pena de mort per assaltar les presons durant la revolució de 2011.

Els executats aquest diumenge, que havien estat detinguts durant batudes de seguretat, van ser sentenciats per assassinar dos oficials a la zona d'Arab Sherkes, i per atacar un autobús amb soldats en l'àrea d'Al Amiriya i un lloc de seguretat en Mostorod, totes en la província de Qaliubiya, al nord del Caire.

Aquests fets es remunten a 2013 i 2014. Ansar Beit al Maqdis, que a finals de l'any passat va canviar el seu nom pel de Wilaya Sina quan va jurar lleialtat al grup jihadista Estat Islàmic (EI), ha reivindicat els principals atemptats comesos a Egipte en els últims anys.

També es va acusar els condemnats en aquest de pertànyer a una agrupació jihadista, planejar operacions terroristes, rebre entrenament armat, disparar projectils contra vaixells i atacar instal·lacions militars.