Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic destrueix dos mausoleus a Palmira

Creix l'amenaça sobre les ruïnes històriques d'aquesta ciutat siriana que, de moment, no han quedat afectades

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha començat a destruir mausoleus de la ciutat monumental de Palmira, al centre de Síria, que va ser conquerida pels jihadistes al maig, segons han informat aquest dimarts diversos activistes i el mateix EI.

Des de la província de Homs, on hi ha Palmira, l'activista de la xarxa opositora Sham Samer Homsi ha explicat a Efe per internet que els dos llocs destruïts són els mausoleus islàmics de Mohamed bin Ali i Abu Baha Edin, situats fora de les famoses ruïnes grecoromanes de Palmira.

Homsi ha precisat que el primer santuari es troba a la part alta d'una muntanya al nord-oest de la ciutat moderna de Palmira, mentre que el segon és en una zona denominada 'Els horts de Guta', enmig d'un palmerar.

La voladura de tots dos santuaris amb explosius es va produir dilluns a la nit, ha afegit l'activista.

"Eliminar emblemes"

L' Observatori Sirià de Drets Humans ha assenyalat aquest dimarts que els jihadistes han destruït completament un santuari per "eliminar els emblemes politeistes", sense donar-ne més detalls.

Dilluns a la nit, l'oficina d'informació de l'EI a la província de Homs va publicar a internet diverses fotografies de la voladura del mausoleu del xeic Mohammad bin Ali i d'un altre santuari, que els radicals no van identificar.

Etiquetes