Publicitat
Publicitat

"Si Grècia no compleix, afrontaríem una situació greu"

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, alerta de les conseqüències d'un impagament del govern grec en una reunió de l'Eurogrup a Luxemburg

El president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, ha afirmat aquest dijous que Grècia ha de complir les seves obligacions financeres amb tots els seus creditors perquè si no fos així "afrontaríem una situació greu".

"No vull especular sobre què passa en cas d'un impagament. Grècia ha de complir amb tots els seus creditors internacionals, perquè d'una altra manera tindríem una situació seriosa", ha subratllat Dijsselbloem a Luxemburg on es fa la reunió dels ministres d'Economia i Finances de l'eurozona.

"Però estic segur que els grecs ho comprenen", ha afegit, i alhora ha assenyalat que no se sent molt esperançat sobre els eventuals progressos de la reunió d'avui, en què l'Eurogrup "mirarà si podem acostar-nos a un acord ", que ha dit que requereix de "més passos del costat grec".

Un acord sòlid, que perduri en els anys

El també ministre de Finances holandès ha assenyalat que es necessita "un acord sòlid, que perduri en els anys i necessita ser creïble per a Grècia i per a l'eurozona", i alhora ha admès "no estar segur de si farem algun progrés" en la reunió d'avui, encara que sí ho espera.

Preguntat sobre si espera que el ministre grec de Finances, Yanis Varufakis, presenti una nova proposta als seus socis, Dijsselbloem ha assenyalat que els anuncis del Govern grec "no han estat molt positius", de manera que "no tinc molta esperança".

"Però l'opció hi és i certament ho saludaria. Ens estem quedant sense temps", ha recalcat davant del venciment el proper dia 30 de juny la pròrroga del segon rescat al país.

Etiquetes