Publicitat
Publicitat

Grècia prepara un paquet de reformes de 12.000 milions

El govern hel·lè ultima una pujada de l'IVA i de l'Impost de Societats en contrapartida del tercer rescat, segons la premsa local

El govern grec prepara un paquet de reformes valorat en 12.000 milions d'euros que s'implementaran en els propers dos anys, com a contrapartida del tercer rescat que ha sol·licitat formalment als seus socis de l'euro, segons ha avançat la premsa local. Alexis Tsipras  s'ha compromès a accelerar les reformes i ha aparcat l'escenari d'una sortida de Grècia de l'euro.

"Es calcula que les mesures de 8.000 milions d'euros que Grècia va presentar per al 2015 i 2016 s'augmentaran en 2.000 milions d'euros per any, arribant a un total de 12.000 milions d'euros", ha afirmat 'Kathimerini'.

Per la seva banda, el rotatiu 'Naftemporiki' ha detallat que l'executiu planeja una pujada fiscal concretada en l'IVA, que passarà del 10% al 13% per als béns de luxe, del 13 al 23% per a restaurants, transports i serveis sanitaris i del 6, 5 al 13% per hotels. També augmentarà l'impost de societats, que sumarà dos punts des del 26%.

'Naftemporiki' ha explicat que, malgrat aquesta pujada tributària el gabinet d' Alexis Tsipras mantindrà les exempcions fiscals de què gaudeixen algunes illes gregues i que els creditors internacionals pretenien eliminar.

Aquestes mesures podrien trobar resistència en l'ala radical de Syriza i en el soci minoritari de govern, Grecs Independents, dos problemes que Tsipras mira de tractar al mateix temps que negocia amb els socis europeus.