Publicitat
Publicitat

Helmut Kohl, ingressat a la UCI

L'ex canceller alemany, de 85 anys, ha estat sotmès a una cirurgia intestinal i ja porta un mes d'hospitals

L'ex canceller alemany Helmut Kohl, l'artífex de la reunificació alemanya, es troba ingressat a la unitat de cures intensives en un clínica de Heidelberg després que se li hagi practicat una cirurgia a l'intestí, segons ha informat una revista alemanya aquest dimarts.

Citant fonts pròximes a Kohl, la revista 'Bunte' ha informat que el polític conservador, de 85 anys, va tenir un reemplaçament de maluc a principis de maig i se l'havia traslladat un centre de rehabilitació de Baviera a principis de juny, però que es tractava d'ara en dubte.

L'oficina de Kohl no tenia ningú disponible per informar al respecte i la clínica de Heidelberg es va negar a fer comentaris.

El canceller amb més anys de mandat de la postguerra, entre 1982 i 1998, Kohl va ser un dels líders més importants d'Europa en el segona meitat del segle 20. Fa anys que la seva salut és fràgil i se'l veu en cadira de rodes.


No obstant, la seva reputació es va veure entelada per un escàndol de finançament irregular del seu partit, la Unió Demòcrata Cristiana (CDU), que va sortir a la llum després que ell deixés el càrrec.

A Alemanya, se'l considera el pare de la reunificació. També va pressionar per a la introducció de l'euro juntament amb el seu aliat ¡ president francès, François Mitterrand.

En els últims anys, Kohl ha destacat els beneficis d'una major integració europea i ha expressat dubtes sobre la forma en la seva anterior protegida, Angela Merkel, s'ha ocupat del deute durant la crisi en la zona euro.