Hillary Clinton: "És dolorós i ho serà per molt de temps"

Obama es compromet a fer una transició ordenada amb Donald Trump, que serà rebut dijous a la Casa Blanca

La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, ha admès la derrota a les eleccions presidencials de dimarts hores després de saber-se els resultats: "És dolorós i ho serà per molt de temps".

"Espero que Trump tingui èxit com a president", ha desitjat la candidata demòcrata després de comprometre's a treballar amb ell i dir que espera un traspàs de poder ordenat del president Obama al nou president Trump. "Donald Trump serà el nostre president. Li devem una ment oberta i una oportunitat per liderar", ha demanat Hillary Clinton.

"El nostre país està més dividit del que ens pensàvem", ha reconegut Clinton, que ha recordat que els EUA són el país "de l'estat de dret, on tothom és igual davant la llei i impera la llibertat de culte i d'expressió", davant dels atacs en campanya que Trump ha llançat a les minories.

L'ex secretària d'estat, que ha agraït a tot el seu equip de campanya i als votants la feina i el suport que li han donat, ha comparegut al costat del seu marit, Bill Clinton, i acompanyada de tota la seva família.

Clinton, trencant la tradició, no va parlar just després de saber-se els resultats sinó que es va limitat a telefonar a Trump per felicitar-lo, i tampoc va fer cap declaració pública davant dels seus seguidors, que s'havien concentrat a Nova York.

Trump, dijous a la Casa Blanca

El president dels EUA, Barack Obama, s'ha compromès a fer una transició ordenada amb el guanyador de les eleccions de dimarts, Donald Trump.

"No és cap secret que tenim diferències amb Trump, però com vam fer fa 8 anys amb George W. Bush, farem una transició ordenada", ha assegurat Obama, que ha anunciat que dijous rebrà Trump a la Casa Blanca.

El president sortint ha valorat positivament les paraules conciliadores de Trump dimarts, després del triomf: "Som demòcrates, som republicans, però, per sobre de tot, som americans, volem el millor per al país; vaig sentir que Trump ho deia i coincidim".