Publicitat
Publicitat

L'Estat Islàmic aconsegueix el control de tots els passos fronterers entre Síria i l'Iraq

Els jihadistes conquereixen l'últim pas que estava en mans del règim de Baixar al-Assad

L'Estat Islàmic (EI) controla tots els passos fronterers entre Síria i l'Iraq després d'aconseguir el control del pas d'Al-Walid, l'últim que quedava en mans del règim del president sirià, Baixar al-Assad, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Els jihadistes han aconseguit el control d'Al-Walid, també conegut com a pas d'Al-Tanf, després de la retirada dels efectius governamentals.

Aquest pas és a la província siriana de Homs, al centre del país, on els extremistes han avançat en els últims dies i han aconseguit el control de la ciutat monumental de Palmira.

A més, el pas és limítrof a la part iraquiana amb la província d'Anbar, on recentment l'EI ha fet seva la ciutat de Ramadi.

A part d'Al-Walid, els radicals dominen el pas entre la població siriana de Albukamal, a la província de Deir al-Zur, i la iraquiana d'Al-Qaem, a Al-Anbar.

L'altre pas entre els dos estats és del Tel Koyar, que uneix la localitat siriana de Yarbaa, a la província d'Al-Hasaka, i la iraquiana de Rabia, a Nínive, i que està en poder de les forces kurdes.

El dia 13 de maig, els jihadistes van iniciar una ofensiva a l'est de Homs, on, a més de controlar Palmira, han aconseguit el control dels pobles d'Al-Sujna i Al-Ameriya, i també els camps de gas d'Al-Arak i Al-Hil.