Publicitat
Publicitat

L'alcalde de Vallmoll, testimoni de l'atemptat a Tunis: "Van ser les tres hores més llargues de la meva vida"

Josep Lluís Cusidó ha relatat a RAC1 que va veure quatre homes que "disparaven a tot arreu"

L'alcalde de Vallmoll (Alt Camp), Josep Lluís Cusidó, que va sortir il·lès amb la seva dona de l'atemptat d'ahir a Tunis, ha assegurat aquest matí a RAC 1 que va viure "les tres hores més llargues de la meva vida", que va ser l'estona que va estar amagat en una balconada per no ser vist pels quatres terroristes que "disparaven a tot arreu".

"Havíem acabat la visita i van aparèixer quatre terroristes al mig de la plaça davant del museu, disparant. Un noi va caure estès davant meu. Tots vam córrer. Ens perseguien disparant darrere meu a tota la gent que van trobar pel camí. A la meva dona la va agafar una empleada del museu i la va amagar en una habitació. I jo em vaig amagar en una balconada, estirat a terra. Teníem els terroristes a uns tres metres. No ens van veure, potser era el nostre dia", ha relatat.

Cusidó, que com que es va separar de la seva dona no sabia què li havia passat, ha admès que va patir uns "moments d'una angoixa que no desitjo a ningú", i ha lamentat el tracte rebut per part de l'empresa de creuers que els havia portat fins a Tunis en el marc d'un viatge amb diferents escales en ports del Mediterrani i que avui arribarà a Barcelona.

"Som gent senzilla, humil, que fèiem un viatge de plaer, i quan passen aquestes coses hauries de trobar gent que ho entengui i t'ajudi a superar aquest tràngol. Els empleats del vaixell no eren conscients d'on veníem, que es van morir persones a les meves mans. Ningú ens va atendre", ha explicat Cusidó.

L'alcalde ha assegurat que, abans de fer l'excursió, els havien dit que Tunis "era un país tranquil, que no ens havíem de preocupar", i ha afirmat que "al museu no hi havia cap guàrdia de seguretat, no hi havia ningú que vigilés i els agents especials van trigar tres hores a actuar".