Publicitat
Publicitat

Mor el portaveu de l'Estat Islàmic

Es desconeix qui hi ha darrere de la mort d'Abu Muhammad al-Adnani, que també era el supervisor de les operacions terroristes del grup a l'estranger

El portaveu de l’Estat Islàmic i supervisor de les operacions terroristes del grup a l'estranger, Abu Muhammad al-Adnani, ha mort avui, dimarts, a la ciutat siriana d’Alep, segons ha informat l'agència Amaq, vinculada al grup terrorista. L'EI ha confirmat aquesta informació en un comunicat, on ha definit el jihadista com un "lluitador" i "màrtir", mort "després d'un llarg viatge de sacrificis i defensa davant els apòstates".

Al-Adnani, de 39 anys, era un dels membres fundadors de l'organització i molt respectat entre els altres jihadistes. Conegut per haver animat els simpatitzants de l'EI a actuar als seus països d'origen, Al-Adnani va morir "mentre supervisava les operacions per frenar la campanya militar  contra Alep".

Encara no està clar qui hi ha darrere de la seva mort. Al nord de la província d'Alep, l'Estat Islàmic hi té una llarga llista d'enemics i el seu portaveu podria haver mort a mans dels turcs, dels bombardejos russos o nord-americans, dels rebels sirians o dels kurds.