Publicitat
Publicitat

Netanyahu arriba a Washington per al seu discurs al Capitoli

El govern d'Obama ha mostrat el seu enuig per una visita negociada amb els republicans

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, comença avui el seu controvertit viatge als Estats Units, on demà dimarts té previst pronunciar un discurs davant el Congrés nord-americà en què "alertarà" del possible acord entre les potències occidentals i l'Iran.

Netanyahu arriba a Washington per passar-hi tan sols 48 hores, a dues setmanes escasses de les eleccions en què es juga la seva reelecció i en què, segons les enquestes, el Likud, la coalició conservadora que lidera, no té bones perspectives i aconseguiria tan sols 23 dels 120 escons.

L'administració Obama no estendrà la catifa vermella per rebre el líder israelià, i ja li ha fet veure que la seva visita li incomoda, ja que Netanyahuha pactat la seva intervenció al Capitoli amb la majoria republicana i d'amagat dels demòcrates i del govern nord-americà.

Just abans de deixar Israel, Netanyahu va complir amb la tradició de visitar el Mur de les Lamentacions de Jerusalem per defensar la fortalesa de les eleccions amb els Estats Units, alhora que va avisar del perill de l'eventual acord que deixa en mans de l'Iran la capacitat d'enriquir urani, un pas necessari per obtenir l'arma nuclear.

Sobre el discurs que té previst pronunciar al Capitoli, Netanyahu va dir que "a la llum d'aquest perill ens hem d'unir i també explicar els perills que es deriven d'aquest acord per a Israel, per a la regió i el món".

Abans de la seva al·locució al Capitoli, Netanyahu es dirigirà als delegats del Comitè americà-israelià d'activitats polítiques, el major grup de lobby jueu a Washington a favor d'Israel.