Publicitat
Publicitat

Nou morts en un atemptat d'Al-Shabaab a Somàlia

L'acció passa en plena gira del president nord-americà, Barack Obama, que aquest diumenge viatja a Etiòpia

Almenys nou persones han mort aquest diumenge en un atac de la milícia islamista Al-Shabaab contra un hotel proper a l'aeroport de  Mogadiscio i als edificis de diversos organismes de l'ONU a la capital somali.

Les autoritats han desallotjat, després de produir-se l'atemptat, els complexos de l'Organització de les NU per a l'Alimentació, del Programa de les NU per al Desenvolupament (PNUD) i dels Mercy Corps, que són a la zona.

L'atac es produeix després que  Al-Shabaab assassinés dissabte a trets a Mogadiscio un parlamentari somali i els seus dos guardaespatlles, i en l' últim dia de la visita del president nord-americà, Barack Obama, a la veïna Kènia.

Al-Shabaab, a l'agenda d'Obama

La lluita conjunta entre Kènia i els Estats Units (EUA) contra Al-Shabaab ha estat precisament un dels temes més destacats en l'agenda d' Obama a la primera escala d'una gira africana que continua aquest diumenge a Etiòpia.

Obama va afirmar dissabte que el grup terrorista ha estat " debilitat" en els últims mesos per l'ofensiva de l'exèrcit somali i les tropes aliades de la Unió Africana (UA), però va recordar que el problema no està resolt.

La milícia ha perdut recentment el control d'importants ciutats estratègiques, recuperades pel govern.

Al-Shabaab ha seguit atemptant a les últimes setmanes contra objectius civils i soldats de la Missió de la Unió Africana a Somàlia (Amisom), a més d' assassinar diversos parlamentaris i altres representants polítics somalis.

La milícia islamista  Al-Shabaab va anunciar el 2012 que s'adheria formalment a Al-Qaida i que lluitaria per instaurar un estat islàmic a Somàlia.