Publicitat
Publicitat

Obama lloa el dinamisme de l'Àfrica i li augura un gran futur econòmic

Ho ha fet a Nairobi, en el primer acte públic de la seva quarta gira africana

El president dels EUA, Barack Obama, ha lloat avui el dinamisme de l'Àfrica, un "continent en moviment" i la "regió que més ràpid creix", amb una classe mitjana i salaris en constant augment.

Obama, que està de visita oficial a Kènia, la terra on va néixer el seu pare, ha inaugurat a Nairobi la Cimera Global d'Emprenedors, davant la qual ha assegurat que el creixement africà beneficiarà a la resta de continents.

Durant el seu discurs, ha recordat que els emprenedors "entenen que les bones idees no depenen del cognom o de la procedència", tot i que encara hi ha moltes comunitats i grups de població que es queden fora d'aquest tipus d'oportunitats.

"Els emprenedors creen llocs de treball i donen una alternativa positiva per a joves que no veuen un futur per a ells", ha explicat el president nord-americà, que no obstant això ha alertat que " és complicat aconseguir el finançament i els suports necessaris per fer viable un negoci".

Una iniciativa d'Obama

La Cimera Global d'Emprenedors (GES, en anglès), una iniciativa llançada per Obama el 2009, reuneix a Nairobi a més de 1.000 emprenedors i inversors de 120 països per presentar projectes innovadors, intercanviar idees i buscar noves vies de finançament.

El fet que s'hagi triat a Kènia com a seu de l'edició d'enguany remarca la importància de l'Àfrica, i especialment de Kènia, com un dels centres d'innovació empresarial i noves oportunitats de negoci per a emprenedors, sobretot en el que fa a dones i joves.

Es tracta de la quarta vegada que Obama viatja a l'Àfrica Subsahariana durant la seva presidència i, a més de Kènia, on s'entrevistarà amb el president Keniatta per tractar qüestions comercials i de seguretat, també visitarà Etiòpia per reunir-se amb diversos líders africans i fer un discurs davant la Unió Africana.

Etiquetes