Publicitat
Publicitat

El Pakistan deté mig miler de persones per rebutjar la vacuna de la pòlio

El país és un dels tres que encara mantenen la malaltia endèmica per culpa de l'ofensiva talibana

Operació a favor de la salut pública. Les autoritats del Pakistan han arrestat 471 persones per negar-se a que els seus fills rebin la vacuna contra la poliomielitis i les acusen de "posar en perill la seguretat pública". Es tracta de la primera ofensiva col·lectiva contra els que rebutgen les campanyes d'immunització d'aquesta malaltia vírica que  l'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula poder declarar eradicada el 2018.

Segons informa la cadena britànica BBC, les autoritats de la localitat de Peshawar han anunciat que deixaran en llibertat els arrestats quan es comprometin a acceptar la vacunació dels menors però que, en cas contrari, aniran a la presó.

El Pakistan és un dels tres punts negres de la campanya de l'OMS contra la pòlio ja que l'arribada dels talibans va impedir acabar amb la immunització total de la població. Els radicals han atacat en diverses ocasions el personal mèdic destinat a la vacunació per considerar-los uns espies d'Occident o agents destinats a l'esterilització dels musulmans.