Publicitat
Publicitat

VISITA PASTORAL

El Papa rep la funcionària dels EUA contrària a les bodes gais

Gest de Francesc

Fora d’agenda, el papa Francesc va fer un forat al seu atapeït programa d’actes durant la seva visita recent als Estats Units per rebre en audiència privada la funcionària que va estar empresonada durant cinc dies per negar-se a donar llicències matrimonials a parelles homosexuals, en un incompliment flagrant de la llei civil.

Segons es va saber ahir, Kim Davis, convertida en un símbol de l’oposició al matrimoni entre homosexuals, i el seu marit Joe es van reunir en privat amb el papa a la Nunciatura Apostòlica de Washington la setmana passada, en un parèntesi en la seva agenda oficial. La notícia la va filtrar el Consell per la Llibertat, una entitat cristiana que representa la funcionària de Kentucky davant la justícia. El portaveu del Vaticà, Federico Lombardi, va confirmar la reunió, tot i que no va voler entrar a donar més detalls. La trobada es va produir el mateix dia en què Francesc va pronunciar el primer discurs d’un pontífex davant el Congrés nord-americà, on va reivindicar que s’escolti “la veu de la fe”.

Contra els anticonceptius

Per la seva banda, el grup cristià va aportar algun aspecte anecdòtic que va explicar que el Papa i Davis, de confessió evangèlica cristiana, estiguessin reunits durant 15 minuts. Tots dos es van abraçar i el Papa va regalar a la parella dos rosaris beneïts prèviament. El Consell per la Llibertat va assegurar que espera que aviat la Santa Seu li faci arribar fotografies de la trobada. Francesc i la funcionària es van demanar mútuament pregar l’un per l’altre.

L’audiència amb aquesta activista contra els drets dels homosexuals als Estats Units no va ser l’única fora del programa papal. Francesc també va tenir temps per entrevistar-se amb un orde religiós de monges contràries a l’ús de mètodes anticonceptius.

Durant la visita nord-americana, i en una trobada amb la premsa que seguia la comitiva papal, el Papa es va mostrar comprensiu amb postures com la que va portar a la presó Davis. “L’objecció de consciència ha de ser reconeguda en tots els sistemes jurídics perquè és un dret, un dret humà”, va respondre Francesc a una pregunta d’un reporter nord-americà que li havia demanat la seva opinió sobre la funcionària, segons informava ahir la versió digital de The New York Times.