Publicitat
Publicitat

Pescadors indonesis rescaten 800 immigrants abandonats al mar i els porten a Aceh

La marina indonèsia rebutja una altra nau d'indocumentats i no els permet desembarcar

Pescadors indonesis han rescatat aquest matí de divendres dos vaixells amb 794 immigrants bengalís i rohingya que estaven abandonats al mar Andaman, al sud-est asiàtic, i els ha desembarcat a Aceh, a l'illa indonèsia de Sumatra.

El director de l'Organització Mundial per a les Migracions (OIM) a Bangkok, Jeff Labovitz, ha explicat a Efe que el Govern indonesi ha demanat ajuda a l'organisme per assistir als immigrants.

Segons Labovitz, també han arribat a terra, en altres punts de l'illa, un nombre indeterminat d'embarcacions més, de mida petita, amb una vintena de persones a bord cadascuna.

El gruix dels indocumentats es troba a la localitat de Langsa, de la província d'Aceh, a la qual han arribat gràcies a l'ajuda de pescadors locals, després que l'embarcació en la qual viatjaven naufragués prop de la costa i els traficants de persones que els portaven els abandonessin.

Es tracta del segon contingent d'immigrants que desembarca a Aceh després dels 582, incloses dones i nens, que ho van fer diumenge i que es troben en un centre d'acollida a Paya Bateung, a uns 12 quilòmetres a l'est de Lhokseumawe, la segona ciutat de la província d'Aceh.

No obstant, la marina indonèsia ha aturat un altre vaixell d'immigrants que intentava arribar a les seves costes i l'ha retornat a alta mar, segons Reuters. Es tracta d'una nau amb 400 immigrants a bord que ja va ser rebutjada per les forces de seguretat de Tailàndia, que no els van permetre desembarcar al país, i que viatjava ara cap a Indonèsia. També Malàisia va anunciar que no permetria desembarcar a les seves costes els vaixells amb immigrants que hi arribessin.