Publicitat
Publicitat

Càrrecs d'homicidi per la mort d'un jove negre a mans de la policia de Baltimore

Segons la Fiscalia, el noi va ser arrestat "il·legalment" i no havia comès cap delicte

La Fiscalia de l'estat nord-americà de Maryland ha anunciat aquest divendres que presentarà càrrecs per possible homicidi contra sis agents de la Policia de Baltimore per la mort del jove negre Freddie Gray, després de revisar els resultats de diverses investigacions.

En una roda de premsa a Baltimore, la fiscal Marilyn Mosby ha assegurat que Gray va ser arrestat "il·legalment" i que formularà càrrecs pel possible homicidi del jove de 25 anys, que no va cometre cap delicte.

Un dels sis agents ha estat acusat d'assassinat en segon grau (el càrrec més greu), mentre que dos més s'enfronten a càrrecs d'homicidi involuntari i la resta haurà de respondre per assalt i incompliment del deure.

Una setmana en coma i una onada de protestes

Freddie Gray va morir el passat 19 d'abril, després d'una setmana en coma per una lesió de columna provocada durant el seu arrest una setmana abans.

La mort de Gray va desencadenar una onada de protestes a Baltimore que el dia del seu funeral, dilluns passat, van acabar en greus disturbis per tota la ciutat, la declaració de l'estat d'emergència, la imposició d'un toc de queda des de dimarts i centenars de detencions.

Etiquetes