Presó per a una cantant egípcia per un vídeoclip on surt menjant un plàtan de manera suggerent

La noia, de 21 anys, ha estat acusada d'incitar al llibertinatge i perjudicar la moral pública

Un tribunal egipci ha condemnat a dos anys de presó una cantant poc coneguda de 21 anys a la qual acusa d'incitar al llibertinatge per aparèixer en un vídeo musical en roba interior i menjant un plàtan de manera suggerent.

El vídeoclip de la cançó d'aquesta cantant de nom artístic Shyma, titulada 'Tinc problemes', va desfermar una polèmica als mitjans socials del país conservador. En les imatges, la noia surt davant d'una classe de nois, vessa un pot de llet sobre dos plàtans i se'n menja un, una poma i una torrada amb crema amb gestos sensuals.

La cantant, que va ser multada amb 10.000 lliures egípcies (560 dòlars), pot apel·lar contra el veredicte. El director del vídeo també va ser multat i condemnat a dos anys de presó, però en absència. Tots dos estan acusats d'incitar al llibertinatge i produir un vídeo que perjudica la moral pública.

Shyma, nom artístic de Shaimaa Ahmed, va ser detinguda el 18 de novembre i va ser traslladada a la fiscalia per obrir-li una investigació. La noia va negar les acusacions, i va dir que el director havia inclòs escenes controvertides sense el seu consentiment.

Desenes de joves egipcis també van ser detinguts al setembre per haver assistit a un concert al Caire on es va fer onejar una bandera de l'arc de Sant Martí, símbol del col·lectiu homosexual. Com Shyma, també van ser acusats de perjudicar la moral pública.

Etiquetes