Publicitat
Publicitat

Schäuble amenaça Merkel amb la dimissió

El ministre alemany de Finances admet que tenen "opinions diferents" sobre Grècia i defensa les seves atribucions

El ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, ha admès en una entrevista a 'Der Spiegel' que ell i la cancellera Angela Merkel mantenen "opinions diferents" sobre Grècia. En aquesta mateixa entrevista, Schäuble, un dels falcons del govern alemany en matèria econòmica, amenaça amb una eventual dimissió i recorda que "els polítics tenen la responsabilitat del seu càrrec i ningú els pot forçar". "Si algú intentés fer això, jo podria anar al president alemany i presentar la dimissió", afirma.  

Schäuble, que durant les negociacions amb Grècia ha representat l'ala més dura de l'eurozona i que va arribar a plantejar una sortida temporal de Grècia de l'euro, diu que "no cal preocupar-se" per les discrepàncies entre ell i Merkel. El veterà polític gaudeix a Alemanya de màxims de popularitat i supera la mateixa cancellera.

En l'entrevista, el ministre de Finances alemany posa en dubte que Atenes acompleixi el programa d'austeritat que ha acceptat per tenir accés al tercer rescat europeu. "Tsipras va rebutjar un programa similar i després va apostar pel 'no' al referèndum i va tenir una gran majoria. Es poden tenir dubtes", va dir.