Publicitat
Publicitat

Surt de la presó el número dos del neonazi Alba Daurada

Un tribunal jutjarà el 20 d'abril la cúpula de la formació grega, amb representació parlamentària

El número dos del partit neonazi grec Alba Daurada, Jristos Pappas, ha sortit avui diumenge de presó la presó en haver complert el màxim de 18 mesos en règim de preventiu que estableix la legislació.

Pappas ha estat posat en llibertat sota fiança i haurà de presentar-se dues vegades al mes a comissaria, dormir a casa, i no podrà abandonar la regió capitalina d'Àtica. La posada en llibertat es produeix nou dies després que fos excarcerat el líder d'Alba Daurada, Nikolaos Mijaloliakos, també per complir el màxim de presó preventiva.

Al costat del líder de la formació ultradretana, que roman sota arrest domiciliari amb permís només per assistir al Parlament, va ser posat en llibertat el diputat Ianis llacs.

Per al proper 20 d'abril està previst el començament del macrojudici contra la cúpula i altres 70 militants d'Albada Daurada, la tercera força parlamentària de Grècia, per presumpta direcció i pertinença a organització criminal, assassinat i possessió d'armes.

Mijaloliakos va ser empresonat al setembre de 2013 acusat de direcció i pertinença a banda criminal després de la investigació que va seguir a l'assassinat del raper esquerrà Pavlos Fyssas, a mans d'un simpatitzant d'Albada Daurada.

En les setmanes i mesos següents van ser detinguts altres líders i militants del partit, entre ells el portaveu del grup parlamentari, Ilias Kasidiaris, que encara roman en presó preventiva.

Entre els que s'asseuran a la banqueta també estarà l'assassí de Fyssas, Iorgos Rupakiás, que ja compleix condemna per aquest crim. El fet que la seva cúpula i diversos simpatitzants estiguessin en presó preventiva no ha restat popularitat a Alba Daurada, que va aconseguir el tercer lloc en les eleccions generals del passat 25 de gener, amb un 6,28% dels vots.