Publicitat
Publicitat

Un empresari de Wall Street que parla català, el nou ambaixador dels EUA a Espanya

Duke Buchan III va ser donant de la campanya de Donald Trump, i també exercirà com a diplomàtic a Andorra

El president dels Estats Units (EUA), Donald Trump, ha nomenat aquest divendres com a nou ambaixador per a Espanya i Andorra Duke Buchan III, un empresari de Wall Street que va ser donant de la seva campanya a la Casa Blanca, que va estudiar a València i Sevilla i parla català.

Buchan, de 54 anys, és el fundador de Hunter Global Investors, un fons de capital risc amb inversions en el mercat immobiliari, entre altres negocis. La signatura de Buchan està ubicada a Palm Beach, al mateix lloc on hi ha el club privat i la mansió de Trump, Mar-a-Llac.

Criat en una granja de Carolina del Nord, Buchan també té negocis agrícoles i de cria de cavalls. Buchan va cursar economia i espanyol a la Universitat de Carolina del Nord i va participar en un programa d'estudis a l'estranger amb el qual es va matricular a la Universitat de Sevilla i a la Universitat de València. Després va estudiar negocis a la Universitat de Harvard.

La Casa Blanca ha informat que Buchan parla català, idioma oficial d'Andorra, país del qual també serà ambaixador. Encara que inicialment va donar suport a Jeb Bush com a aspirant a la Casa Blanca, Buchan va ser un dels primers a apostar per Trump. Buchan va donar 898.000 dòlars per a la campanya del magnat.

D'acord amb el diari 'The New York Times', Buchan va acompanyar Trump en múltiples actes de campanya i en els tres debats presidencials. El dia de la presa de possessió també el va acompanyar a la missa i es va asseure amb ell en el jurament del càrrec al Capitoli.

La seva nominació ha de passar ara el tràmit de l'aprovació del Senat.