Publicitat
Publicitat

Tsipras carrega contra Juncker però admet que "ningú vol una ruptura"

El primer ministre grec qualifica de "sorpresa desagradable" l'última proposta que li va fer el president de la Comissió Europea per resoldre la qüestió del deute

El primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha dit aquest divendres que el seu govern vol una "solució integral" que també resolgui la qüestió del deute i ha assegurat que ningú vol la ruptura amb l'eurozona.

"No necessitem simplement un acord, necessitem una solució integral per a Grècia i per a Europa que posi fi als debats sobre el Grexit (sortida de Grècia de l'euro)", ha dit Tsipras en un discurs davant el Parlament per explicar l'estat de les negociacions amb els creditors.

Ha assegurat que la decisió de Grècia d'agrupar els pagaments al Fons Monetari Internacional (FMI) corresponents al juny en un de sol a finals de mes demostra que no es vol una "ruptura".

"La decisió d'ahir de transferir els pagaments a l'FMI al final del mes demostra que ningú vol la ruptura", ha afirmat Tsipras.

Una "sorpresa desagradable"

El líder grec ha admès que la proposta que li va lliurar fa uns dies el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, en nom de les tres institucions (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional) va ser una "sorpresa desagradable".

Ha al·ludit expressament a la proposta de les institucions sobre la reforma del sistema de recaptació de l'IVA, que comporta un augment del 10% de la factura de l'electricitat o l'eliminació de les ajudes socials als jubilats amb ingressos baixos.

Tsipras ha qualificat d'"il·lògiques" aquestes propostes i ha dit que confia que "tot això ha estat un mala jugada dins de la negociació".

Etiquetes