Publicitat
Publicitat

Un estiu sagnant

Només l'Estat Islàmic s'ha atribuït 5.200 víctimes en atemptats entre juny i juliol

Estiu tràgic. La temporada estival d'aquest 2016 està sent una de les pitjors, amb una xifra rècord de víctimes i atacs del terrorisme globalitzat. De Jordània a Bagdad, del Líban al Iemen, el degoteig de morts i d'atemptats colpeja la geografia planetària i evidencia, sobretot, que la seguretat total no existeix i per tant el risc és molt alt, fins i tot a punts on hi ha l'estat d'emergència, i que la por s'escampa.

Segons SITE Intelligence Group Enterprise, durant els 40 dies que ha durat el Ramadà, l'Estat Islàmic s'ha atribuït atacs que han provocat 5.200 víctimes, entre morts i ferits. Es tracta majoritàriament de persones que professen l'islam. 

Aquestes són les accions més sanguinàries atribuïdes al terrorisme islamista:

  • Orlando (12 juny). L'Estat Islàmic va atribuir-se l'atac d'un pistoler que va entrar en una discoteca de gais. Va matar 50 persones i la policia el va abatre poques hores després.

  • Bagdad (13 juny). És un dels atacs més mortífers que ha fet l'Estat Islàmic en aquestes últimes setmanes. Un camió carregat d'explosius va entrar en un dels mercats amb més afluència de la capital i va causar 292 morts.

  • Jordània (21 juny). Un cotxe bomba va matar 6 membres del cos de seguretat jordà a la frontera amb Síria.

  • Iemen (27 juny). Atac suïcida amb quatre bombes que van causar 43 morts a la zona de seguretat del país, a Mukalla.

  • Líban (27 juny). L'Estat Islàmic va fer explotar quatre artefactes suïcides a la frontera amb Síria. L'atac va matar 5 persones.

  • Turquia (29 juny). Tot i que l'Estat Islàmic no ha reivindicat l'atac a l'aeroport d'Istanbul, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, n'ha culpat el grup terrorista. L'atac va causar 41 víctimes mortals i en va ferir més d'un centenar.

  • Bangla Desh (1 juliol). Un grup d’homes armats van entrar en un restaurant de la ciutat de Dacca i van causar una massacre. Els assaltants també van retenir diversos ostatges. En total, van morir 28 persones. L'Estat Islàmic va reivindicar l’atac.