Publicitat
Publicitat

El parlament ucraïnès ofereix un estatus especial a les zones prorusses

Els prorussos han rebutjat aquesta llei que condiciona la concessió d'autonomia a la celebració d'unes eleccions locals

El parlament ucraïnès ha aprovat aquest dimarts una llei d'autogovern per a les zones sota control dels separatistes prorussos a Donestk i Lugansk en virtut dels acords de pau de Minsk. El règim s'aplicarà de manera provisional durant tres anys i tindrà com a condició la celebració d'eleccions locals segons la legislació ucraïnesa i els estàndards democràtics internacionals i amb presència d'observadors d'altres països.
 
Els territoris prorussos que podran gaudir d'aquesta autonomia seran aquells delimitats per la línia de separació establerta al Memoràndum de Pau de Minsk. Així, quedaran fora l'aeroport de Donetsk i Debàltseve, conquistats després de la firma del document.
 
Els separatistes prorussos i Rússia ja han rebutjat aquesta llei perquè consideren que suposa una violació d els acords de pau firmats el passat 12 de febrer argumentant que aquests no vinculen directament la concessió de l'autonomia a la celebració d'unes eleccions.

El parlament també ha aprovat el desplegament de tropes dels Estats Units i Polònia en el seu territori nacional per participar en maniobres militars i una apel·lació de Poroixenko al Consell de Seguretat de les Nacions Unides per donar suport a l'enviament d'una força de manteniment de la pau a l'est del país.