Misc 24/12/2021

La méteo: núvols i poc fred a l'espera d'un canvi d'any amb temperatures de fins a 20 graus

2 min

BarcelonaAquest divendres les temperatures més altes s'han produït a l'Empordà, on les màximes han escalat fins als 18 graus a la Bisbal d'Empordà i a l'Estartit. A Girona, a Olot i a Banyoles el termòmetre s'ha enfilat fins als 17. La mitjana de les màximes per al conjunt de Catalunya ha arribat als 12,5 graus, el valor més alt des de mitjans de novembre. Els plugims han arribat a deixar 2 l/m² als Alfacs, 1 a Alcanar i a Amposta i mig litre a Banyoles.

Per Nadal i Sant Esteve els núvols no seran tan espessos, però continuaran circulant alguns sistemes frontals. El dia de Nadal començarà amb més sol, però a la tarda els núvols tornaran a augmentar i es podrien repetir alguns plugims a les Terres de l'Ebre, al vessant sud del Pirineu i en altres comarques de l'extrem oest. Com aquest divendres, seran pluges molt minses. Dissabte les temperatures màximes seran una mica més altes que avui a prop de mar, però al matí també farà una mica més de fred.

Probabilitat en tant per cent que demà arribi a ploure en algun moment del dia.

Entre diumenge al vespre i l'inici de la setmana que ve arribaran algunes pluges i nevades més destacables al Pirineu. En un primer moment afectaran sobretot el vessant sud de la serralada, però dilluns i dimarts sobretot se centraran al vessant nord. La cota de neu es mourà al voltant dels 2.000 metres. Entre diumenge al vespre i dilluns també es podrien escapar gotes a Ponent i en altres comarques de l'extrem nord de Catalunya, però en general no plourà. A prop de la costa la setmana que ve començarà amb més sol, i a mesura que passin els dies l'anticicló anirà tornant. Els primers dies del 2022 tornaran a ser d'estancament, sol i boires en comarques interiors.

A mesura que avanci la setmana que ve la temperatura encara pujarà més. Dilluns ja serà un dia molt càlid per a l'època a la costa, però de cara a dimecres i dijous el termòmetre es pot arribar a disparar per sobre dels 20 graus a la costa i al prelitoral. De nit i matinada el poc vent i l'estancament faran que l'ambient sigui una mica més normal per ser hivern, però les temperatures seran clarament més altes que les de molts dies del mes de desembre.

El vent serà un factor a tenir en compte entre dilluns i dimarts. En comarques centrals i del sud bufarà sec amb ratxes que superaran els 70 o 80 km/h en alguns casos. Arribarem a Cap d'Any en aquest context de temperatures molt altes, sobretot al migdia. A mesura que ens acostem a Reis la sensació tèrmica anirà baixant. Fins a Reis és molt poc probable que el fred pugui ser destacable, però a partir d'aquest moment ja estan oberts tots els escenaris.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de dijous que ve.
stats